HYC is er in Turnhout niet in geslaagd om een zevende en beslissende wedstrijd uit de brand te slepen. Ze verloren in Turnhout tegen een sterk en bevrijd White Caps. Voor White Caps is het de vierde titel in 6 jaar

Gedurende de eerste maanden van het seizoen was HYC de meerdere van Turnhout, zowel in de beker als in de North Sea Cup. De kentering kwam er toen ze op 5 febbruari elkaar bekampten voor de Beker van België, Turnhout trok toen aan het langste eind. In de North Sea Cup sprong Turnhout de laatste wedstrijd nog over HYC, nadat ze de wedstrijd daarvoor tegen HYC nog hadden gewonnen.

Na het verlies in de beker heeft HYC nog 7 wedstrijden gespeeld tegen Turnhout, slechts 2 daarvan werden gewonnen. Het moet worden gezegd dat HYC enkele malen tegen een verlies opliep na overtime.

De wedstrijd van zondag was een wedstrijd tussen de imports en was eigenlijk in de tweede periode al beslecht. Voor White Caps scoorden Robert Ross en Darren Mc Kague in de eerste periode, voor HYC kon Justin Hofstetter tegenscoren.

In de tweede periode stond opnieuw Ross aan het kanon en pikte ook Ryan Petersen z’n goaltje mee. HYC stuitte telkens op een uitstekende Miroslav Bielik.

De derde periode was die van Ayron Mikkelsen, die tweemaal Ben Morgan wist te verschalken, terwijl Ben Torremans voor HYC niet meer dan een eerredder kon scoren.

HYC kan zich nu opmaken voor het volgende seizoen, hopelijk lukt het hen dan om gespaard te blijven van tegenslag en kunnen ze een prijs in de wacht slepen. Veel zal afhangen of het bestuur het team bij elkaar kan houden en of er versterkingen bijkomen.

Foto's: Peter Vissers/Nnieuws